[:hu]Polgármester[:]

[:hu]

Nőtincs Község Polgármestere:

Acsay Ákos István – független, azaz politikai pártnak sem nem tagja, sem elkötelezettje

Alelnöke a Községek és Kistelepülések Országos Önkormányzati Szövetségének (KÖSZ), valamint a Börzsöny Térsége Egyesületnek, mely a térségben a LEADER HACS. A strassbourgi székhelyű Európa Tanács Helyi Önkormányzatok és Régiók Kongresszusa magyar delegációjának tagja (The Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe).

1976-ban született, nős, két gyermek édesapja.

Szinte az 1993-as újraindulásától kezdve tagja a Stefanita Lovagrendnek, vagyis a Szent István Lovagrendnek (latin nevén a Cruciferi Sancti Stefani Regis-nek).

Az esztergomi ferences gimnázium elvégzése után a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán szerzett egyetemi diplomát 1999-ben, hittanár szakon, majd ugyanezen egyetem Jog- és Államtudományi Karának Kánonjogi Posztgraduális Intézetében további három évet töltött az egyházjogi tanulmányok elvégzésével.

A tanulmányok után a kulturális szervezés, rendezvényszervezés, kiadványszerkesztés, valamint a marketing és PR területein dolgozott a városi művelődési központtól a felsőoktatáson át a magán egészségügyi majd a pénzügyi szektorig.

2004 óta a nőtincsi római katolikus egyházközség orgonista-kántora, valamint a Crockodeal együttes (2001-2016) alapító tagja.

square-facebook-256

[:]