[:hu]Kultúra, szabadidő[:]

[:hu]Nőtincs életében a kultúra és a hagyomány fontos szerepet tölt be. Kutatnunk kell a múltat, hogy megértsük a jelent, és tudjunk merni nagyot álmodni, vagyis olyan jövőképet alkotni, mely minden korosztály számára biztonságot, fejlődést, megélhetést, és nem utolsó sorban boldogulást képes nyújtani, a szó legszorosabb értelmében.

A kultúra örömet ad, szórakoztat, és kiragad a hétköznapokból. Nőtincs nem pusztán az egyes emberek lakóhelye, hanem a közösségekben egymással élő, és egymásra odafigyelő, összetartó emberek köz(ös)sége.

Ezen célokért dolgozik egyrészt az önkormányzat és az önkormányzat által fenntartott vagy működtetett kulturális, közösségi intézmények, másrészt a civil szervezetek, egyesületek, egyéb közösségek is.

A szabadidő eltöltésére számos lehetősége van az itt élőknek és az ide látogatóknak egyaránt: horgászat, futás, nordic walking, kerékpározás, kajak-kenu, foci, judo. Ezen kívül szinte minden hónapban valamilyen kulturális esemény, rendezvény ad lehetőséget a szórakozásra, művelődésre. Nyugdíjas klub, sport egyesületek, tánccsoport, különféle rendszeres tornák, időszaki kiállítások, borkóstolók, koncertek, utcabálok teszik élhetővé és vonzóvá településünket.[:]