[:hu]Sport[:]

[:hu]

minősítő védjegy_Tó
Az 1 lapátos vízi megállóhely tanúsító védjegye

Nőtincs az aktív sportélet és a szabadidősportok számára is megfelelő helyszín.

Jelenleg két aktív sportegyesület működik, a népszerű és hosszú évek, évtizedek óta jó eredménnyel működő Nőtincs SE, mely a focit hivatott népszerűsíteni, valamint az alig egy éve alapított Nőtincsi Kajak-Kenu Szakosztály.

A „hivatalos” sportélet mellett számos szabadidősport is művelhető, egyelőre önálló egyesület nélkül. Kedvelt túraútvonal és célpont a nőtincsi Szent István tó a kerékpárosok számára, de a Bejárható Magyarország Program járásmódjai közül a gyalogos, a lovas és a vízi mód is elérhető. Olyannyira, hogy a Szent István tó ebben az évben minősített 1 lapátos vízi megállóhely lett.

A tó kedvelt horgászhely is. A 2016. évre vonatkozó horgászrend ide kattintva letölthető. A halállomány java része már saját állomány, a természetes szaporulat megfelelő. A ponty, keszeg, kárász mellett számos ragadozó hal is él a folyamatosan karban tartott, gondozott vízben, mint pl. harcsa, csuka, süllő.

Várhatóan még ebben az évben felkerül a hivatalos turistatérképekre a Nőtincs-Katalinpusztai Kirándulóközpont-Gyadai rét-Naszály csúcs túraútvonal saját jelzéssel, valamint a Nőtincs-Ősagárd-Kosd útvonal.

 

 [:]