[:hu]Sportegyesületek[:]

[:hu]

Nőtincs SE – futball

Nőtincs leghíresebb sportja a foci. A futball csapat az elmúlt hat évben a megyei első osztályban játszott, méghozzá nagyon jó eredménnyel. A 2015/16-os bajnokságra azonban a csapatban és a mögötte álló egyesületben is számos nehézség adódott, így a 2016/17-es idényben egy osztállyal visszább lép a csapat, s a megyei másodosztályban folytatja a sportot. A cél természetesen ismét „a megye egy”, ehhez azonban meg kell teremteni elsősorban a személyi, másodsorban a háttér feltételeket.

A Nőtincs Sportegyesület (Nőtincs SE) elnöke Hugyecz Róbert, aki egyben a Bozsik Program helyi edzője, valamint a felnőtt csapat játékosa is. A csapat a közösségi médiában található oldala itt érhető el.

Nőtincsi Kajak-Kenu Szakosztály

2015 őszén a polgármester kezdeményezésére jött létre Nógrád megye első és egyetlen sík vízi kajak-kenu szakosztálya, melynek anya egyesülete a Váci Kajak-Kenu Baráti Kör Egyesület. Elnöke Kammerer Zoltán olimpiai bajnok kajakosunk, alelnöke Wichman Tamás világbajnok kenus olimpikonunk. Az egyesület nőtincsi szakosztályát 2015 szeptemberében a Nőtincsi Általános Iskolában alapította meg 28 gyermek és szüleik. Az ősz és a tél a száraz edzések (tornatermi erőnlét, futás, kerékpározás) és a szükséges vízbiztosság elérésének a jegyében telt. Február végére minden gyermek letette a 200m-es úszás vizsgát, ami előfeltétele volt a vízre szállásnak. Emellett már januártól elkezdődtek a Budapest Honvéd tanmedencéjében az alapvető kajak-kenu ismeretek elsajátításai is. Március elején pedig a Nőtincsi tavon is vízre szálltak a gyermekek, akiknek a létszáma nemhogy nem fogyott, hanem növekedett az induláshoz képest. Az immár közel 50 gyermek alkotta Nőtincsi Kajak-Kenu Szakosztály a nyári versenyidényben egyre-másra hozza a szép fénylő érmeket, helyezéseket. Igazán büszkék vagyunk rájuk!

Az anyaegyesületről itt, a nőtincsi szakosztályról pedig itt olvashat bővebben.

Aki felnőttként szeretne bekapcsolódni a kajak-kenu életbe, keresse Hidvégi Vince edzőt a titkar@vacikajakkenubke.hu e-mail címen, vagy az edzések alkalmával a tóparton.[:]