[:hu]Köszöntő[:]

[:hu]Tisztelt Látogató!

Községünk honlapja megújul. Kötelességünk bizonyos információkat a megújulás ideje alatt is megjeleníteni. Hamarosan jövünk az új weboldallal! Addig is, ha nem nőtincsi, kerekedjen fel, és látogasson meg minket a valóságban: Nógrád megye délnyugati részén, Budapesttől 60 km-re északra, a Dunakanyar magasságában, de a Naszály-hegy másik oldalán, a Börzsöny hegység, és a Cserhát dombjainak ölelésében.

Közel 40 hektáros tavunk, 700 éves községünk, számtalan élmény és szórakozás, pihenés és aktív sportos szabadidőtöltés várja Önt, Családját és barátait. A tó minősített 1 lapátos vízi megállóhely. Itt működik Nógrád megye első és egyetlen síkvízi kajak-kenu szakosztálya, majd’ 50 gyermekkel. A tavon egész évben lehet horgászni, a bőséges és sokszínű természetes állomány mellett második éve nevelünk is halakat, és rendszeresen telepítésekre is sor kerül. A tó egy kijelölt részén a nyári időszakban (júniustól szeptember végéig) lehetőség van jet-ski és egyéb sportszer kölcsönzésére. A tó teljesen körbejárható/kerékpározható, egy tókerülés kb. 3 km. A tó partján, festői panorámával működik az önkormányzat vendégháza. Jelenleg 5 szoba, valamint egy konferencia terem áll rendelkezésre. A tónál lévő Szent István park kedvelt esküvői helyszín. A tó és a vendégház között működik a Cafe&Grill Terasz, ahol kávé és frissítők mellett finom füstön sült grill ételek, pizzák és hamburgerek várják a megéhezetteket.

A tóhoz vezető úton található a Seholsziget Élménypark, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt számos élménnyel gazdagodhatnak.

A falu központjában áll a legalább 600 éves Szent Márton plébániatemplom, mellette a török után, az 1700-as évek elején épült plébániaépülettel.

A Templom térről elindulva több túraútvonalat találunk, akár a Naszály-hegy, akár a Börzsöny meghódítása a cél, de érdemes a környező, történelmi dombokat is bejárni, hátha ráakad a Sóska hegyen a basa háreméből megszökött hölgyek hajtincseire…

Látogasson el hozzánk, mi szeretettel várjuk!

Az itt élők nevében: Acsay Ákos polgármester[:]